Суд оголосив вирок у справі вбивства дитини: 4 роки тривав суд, і 4 роки позбавлення волі призначили колишньому поліцейському

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд, за шість днів до 4-их роковин, оголосив вирок у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Про це повідомляє кореспондент Суспільного з зали суду.

Чотири роки позбавлення волі за неумисне вбивство призначили колишньому поліцейському Івану Приходьку. Суд також ухвалив врахувати його строк перебування під вартою і врахувати за позбавлення волі.

Крім того, згідно з рішенням суду, з Приходька на користь держави стягнуть понад 135 тисяч гривень. Також він має сплатити мільйон гривень моральної шкоди родичам загиблого хлопчика: батькам Кирила — 800 тисяч гривень, бабусі — 200 тис. грн.

Іншому правоохоронцю Володимиру Петровцю суд призначив випробувальний термін на 2 роки за збереження патронів.

Ще двох фігурантів справи — Дмитра Кривошея та сина Володимира Петровця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, суд виправдав.

Що відомо про загибель хлопчика Кирила Тлявова

31 травня 2019 року четверо людей, серед яких двоє поліцейських, відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі. 3 червня п’ятирічний Кирило Тлявов помер у лікарні.

За підозрою у вбивстві затримали двох поліцейських: Івана Приходька та Володимира Петровця. Після смерті дитини справу перекваліфікували на умисне вбивство. Поліцейських арештували на 2 місяці без права внесення застави. Вони не визнали своєї провини й відмовились від співпраці зі слідчими.

У липні слідство оголосило підозру ще двом громадянам, один із яких — неповнолітній. 5 листопада директор ДБР Роман Труба заявив, що слідчі з’ясували обставини, за яких було вбито 5-річного Кирила Тлявова. Винуватцям оголошено про підозри.

За його словами, інспектору поліції Іванові Приходьку оголошено підозру у вбивстві, вчиненому через необережність.

23 грудня 2020 року обвинувальний акт щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова направили до суду. Справу розслідують за статтями “хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї” і “вбивство через необережність”.

У грудні 2022 року Приходька звільнили з-під варти та призначили цілодобовий домашній арешт через рішення Європейського суду з прав людини. Також йому призначили компенсацію у понад 9000 тисяч євро.

У лютому 2023-го, обвинуваченим продовжили запобіжні заходи. Тоді, суд відмовився змінити Приходьку цілодобовий домашній арешт на нічний.

У березні, на прохання Приходька, суд змінив йому місце проживання та перебування на час цілодобового домашнього арешту.

ЗакарпатПост