Сьогодні на площі Театральній в Ужгороді лікарі безкоштовно оглядають родимки та інші утворення на шкірі

Акція спрямована на підвищення рівня обізнаності населення про таке небезпечне захворювання як меланома. Проводитимуть експрес-обстеження нині до 18:00. Огляд триває недовго, тож скористайтеся можливістю перевірити своє здоров’я.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті 💛 індекс 89266 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

Клініка «ІНТЕРФЕМІЛІ» спільно з Ужгородським національним університетом організували акцію «Перевір підозріле утворення на шкірі, поки не пізно» до Всесвітнього дня меланоми. Зробили це, щоб привернути більшу увагу до новоутворень на шкірі та їхнього скринінгу, повідомляє Ужгородська міська рада.

Найбільше питань у людей, котрі прийшли, виникає стосовно родимок, які заважають або завдають дискомфорту, коли вони дивляться у дзеркало, розповів заступник директора закладу Юрій Січ. За його словами, ті родимки, що вже встигли оглянути – доброякісні, але остаточно буде зрозуміла картина ввечері. Якщо під час огляду у фахівців виникатимуть сумніви, людей скеровуватимуть у клініку на прийом до дерматоонколога. Попередньо організатори готуються прийняти 200-300 охочих, але приймуть і більше людей, якщо така потреба буде.

Нагадаємо, меланома – злоякісне новоутворення шкіри. Одне з найбільш небезпечних захворювань серед усіх ракових захворювань шкіри, оскільки розповсюджується через лімфу і кров майже в усі органи.

Під час огляду на площі Театральній лікарі пояснюють, чому так важливо перевіряти родимки. Хоча діагноз «меланома» серйозний, більшість меланом діагностуються на ранній стадії і тому не викликають ніяких подальших проблем.

ЗакарпатПост