25 травня закарпатські знавці мови відзначають своє професійне свято – День філолога

Сьогодні, 25 травня, професійне свято в Україні відзначають учителі та викладачі у сфері мови та літератури, бібліотекарі, лінгвісти, літературознавці, перекладачі-філологи й усі, хто здобув філологічну освіту.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Філологія – це сукупність гуманітарних наук: мовознавства, літературознавства , фольклористики, текстології, джерелознавства, риторики, палеографії тощо, які вивчають духовну культуру народу з текстів, зафіксованих у різних джерелах усного та писемного мовлення.

Ця велика область знань дозволяє професійно проводити аналіз письмових текстів, спираючись на основу їх змістовної частини, стилістичної і мовної конструкції, встановлюючи з високою точністю унікальну історію і сутність особливої духовної культури даного суспільства.

Це свято стосується багатьох фахівців, включаючи бібліотекарів, перекладачів, викладачів різних мов, літературознавців і навіть студентів і випускників філологічних спеціальностей.

Шановні філологи! Щиро вітаємо вас з професійним святом! Бажаємо творчого натхнення, успіхів у вашій нелегкій і високій справі, реалізації задуманих планів, нескінченного ентузіазму в пізнанні історії та культури мови, невтомних сил і геніальних ідей!

ЗакарпатПост