Закарпатські депутати пропонуватимуть Раді прирівняти журналістів, котрі працюють у зонах бойових дій, до військових

Відповідне звернення за поданням голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка запропонувала винести на порядок денний 10-ї сесії голова постійної комісії з питань культури, молодіжної та інформаційної політики, фізичної культури і спорту обласної ради Наталія Шетеля.

 У зверненні, зокрема, пропонується повторно розглянути можливість винесення на розгляд доопрацьованого законопроєкту№7252 від 05.04.2022, яким прирівняти журналістів, які беруть участь у висвітлення бойових дій на лінії фронту та у прифронтових зонах, до військових із відповідним соціальним забезпеченням та іншими пільгами, які передбачені для військовослужбовців Збройних Сил України.

У рамках підготовки до чергової сесії облради, яка пройде 1 червня, члени комісії також розглянули депутатське звернення Дениса Мана та пов’язане з ним питання статуту Комунального закладу «Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького» Закарпатської обласної ради у новій редакції. Пропонується, серед іншого, врегулювати, передбачене у статуті питання відвідування Ужгородського замку, де базується обласний музей, військовослужбовцями.

Крім того, члени комісії розглянули й інші питання порядку денного 10-ї сесії облради. У засіданні також взяли участь голова облради Володимир Чубірко, його перший заступник Андрій Шекета, керуюча справами облради Мирослава Ливч, та члени комісії Юрій Покорба, Василь Федурцьо й Едгар Токар.

ЗакарпатПост