Як дізнатися, чи є в черешні черв’яки

Червʼяки в черешні – результат праці вишневої мухи, яка відкладає личинки у дозрілих плодах. Хоч ці створіння не шкідливі, проте вживати їх разом із ягодами неприємно.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Факти ICTV розповідають, як перевірити черешню на черв’яків.

Перевірити черешню на червʼяків можна ще в магазині або на ринку. Для цього потрібно взяти кілька найбільших стиглих, а краще – перестиглих ягід. Розкрийте їх і подивіться, що всередині. Якщо в них немає личинок, швидше за все, й інша черешня не червива.

Якщо ви купили черешню і не перевірили перед цим, дізнайтеся, чи є личинки, в домашніх умовах. Наберіть в глибоку ємність холодну воду, додайте 2 ст. л. соди і перемішайте. В розчин покладіть ягоди та залиште на 30 хвилин. Якщо червʼяки є – вони виповзуть.

Коли вдома відсутня сода, спробуйте змішати воду та сіль. Такий спосіб також допоможе дізнатися, чи є червʼяки у вашій черешні.

Крім того, ягода, що має червʼяка, темніша і мʼякіша. Тому варто звертати увагу на зовнішній вигляд черешні.

Проте не забувайте, що наявність личинок є ознакою натуральності й відсутності хімікатів. Якщо ж ви все таки зʼїли ягоду із червʼяком – не хвилюйтеся, адже це цілком безпечно.

ЗакарпатПост