Закарпатця судитимуть за організацію незаконного перетину кордону військовозобов’язаними

Великоберезнянський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо мукачівця за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради 👉 повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

У ході слідства встановлено, що на початку лютого цього року обвинувачений зустрівся у Мукачеві з двома громадянами – жителями Харківської і Київської областей – та мав допомогти їм незаконно покинути територію України. За таку послугу особи сплатили 1000 доларів США, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Чоловіки приїхали до районного центру за вказівками організатора злочинної діяльності, матеріали щодо якого виділені в окреме провадження. За його сприяння один із військовозобов’язаних раніше вже намагався покинути державу у протиправний спосіб, однак спроба виявилася невдалою.

Знаючи шляхи можливого перетину кордону з Угорщиною поза офіційними пунктами пропуску, мукачівець надав «ухилянтам» необхідний маршрут руху. Шлях розпочинався з території Берегівського району та пролягав через річку, яку чоловіки мали переплисти на надувному матраці. Його знайшли серед їхніх речей, коли осіб разом із обвинуваченим викрили в смт. Вилок.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост