На Рахівщині, лікарі приймали пологи на ношах у горах, просто неба

Медики «швидкої» часто надають медичну допомогу в екстремальних умовах. Так, вчора, під час виклику до вагітної жінки в селищі Ясіня, нашим працівникам довелось приймати пологи у горах, на ношах.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті 💛 індекс 89266 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

«Народжує 24-річна жінка, шості пологи», – поступив виклик о 16.04 на лінію «103».

Бригада №1212 (фельдшер Влада Глушманюк, водій Ярослав Петращук) миттю виїжджає, але до будинку, де мешкає породілля треба підніматися вгору хвилин 15-20. Дорога туди практично відсутня.

«Разом з водієм ми пробігли цей відрізок шляху за 10 хвилин. Але ні на мить не відчули втому. Думка була одна – встигнути!», – розповідає фельдшер Влада Глушманюк.

Швидко оглянувши жінку, медик бачить що води не відійшли і приймає рішення транспортувати ношами породіллю до машини. Але не встигли пройти і 100 метрів як жінка починає народжувати… Дві-три потуги і на світ з’являється здоровий хлопчик (коли пізніше зважили дитину – 3 500 г). Фельдшер, провівши всі необхідні медичні маніпуляції, дає дозвіл на подальше транспортування маму і новонародженого хлопчика. До автомобіля «швидкої» їх вже везуть вантажним авто (допомогли місцеві мешканці)…

Зараз мама і немовля знаходяться у пологовому відділенні Рахівської лікарні.

Медики вдячні за допомогу місцевим мешканцям, які швидко знайшли транспорт, що міг проїхати гірськими схилами і доставити породіллю і немовля до медичного авто, а відтак і до медзакладу.

ЗакарпатПост