Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь зустрівся в Ужгороді зі студентами

Сьогодні, на запрошення ректорки Академії культури та мистецтв, голови  постійної комісії з питань культури, молодіжної та інформаційної політики, фізичної культури і спорту Закарпатської облради Наталії Шетелі, до вишу завітав Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Він поспілкувався з керівництвом вузу та зустрівся із студентами.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Наталія Шетеля подякувала омбудсмену, що він винайшов час для зустрічі, а також  за втілення проєкту щодо популяризації творчості батька в рідному Закарпатті – лауреата Державної премії ім. Т. Шевченка в рамках оголошеного українським парламентом Року Дмитра Кременя.

Зокрема, наголосила і на важливості зміцнення української мови на всіх рівнях та інформувала, що студенти АКіМ добре володіють державною мовою та залюбки спілкуються нею. Також Наталія Шетеля зазначила,  що сьогодні весь вільний світ з великою шаною ставиться до України, її культури, мови, літератури. Керівники багатьох держав одягають вишиванку, молодь співає українські пісні, декламує вірші. Це додає нам і національної гордості, і наснаги плекати, розвивати рідну мову та берегти її як скарб. За неї ж нині віддають життя найкращі сини і доньки України.  

Тарас Кремінь подякував викладачам за теплу зустріч та за сумлінну працю. Розповів про свій творчий шлях. «Наші Воїни вражають не тільки хоробрістю. Чимало з них, працюючи педагогами в мирному житті, нині з передової читають лекції, пишуть вірші, співають пісні і  боронять Україну та нас із вами», – мовив Тарас Дмитрович.

Студенти УАКіМ поставили мовному омбудсмену низку запитань, на які він дав вичерпні відповіді.

ЗакарпатПост