Літня прохолода: смачний квас із бузини

Квас з бузини – смачний, газований напій, який в народі називають домашнім шампанським. Напій має яскраво виражений бузиновий аромат з легкими квітковими нотками.

передплати газету Поради Здоров’я на своїй пошті 💛 індекс 89266 💙 замовляй рекламу в газету 067 666 90 90

Як приготувати смачний квас з бузини в домашніх умовах – читайте в матеріалі ICTV.

Інгредієнти

Для приготування квасу з бузини вам знадобиться:

вода – 10 л;

суцвіття бузини – 12-15 шт;

цукор – 1-1,2 кг, але його можна замінити і більш корисним медом.

лимонна кислота – 10-20 г, її можна також замінити на смачний лимон чи лайм.

Як готувати

Спершу потрібно зібрати суцвіття бузини. Щоб напій вийшов дійсно смачним, збирати потрібно свіжу бузину (суцвіття, які вже розкрились) в суху погоду. Крім того, рослини не можна збирати біля трас та доріг (там вони містять високу концентрацію токсичних речовин).

Домашній квас готується з пилку бузини, адже в ньому містяться натуральні дріжджі, які зроблять напій газованим. Тому перед приготування ретельно перевірте квіти бузини, щоб на них не було бруду та комах.

Зріжте квіти з пилком із плодоніжок, візьміть велику каструлю та висипте на дно підготовлені квіти. Додайте цукор та лимонну кислоту (їх можна замінити на мед і лимон).

Залийте інгредієнти водою та ретельно перемішайте, щоб розчинився цукор. Залиште місткість при кімнатній температурі на 5 днів. Нам потрібно, щоб розпочався процес бродіння.

Щоб усередину не залізли мошки та не потрапив бруд, накрийте каструлю рушником. Впродовж цих 5 днів перемішуйте квас декілька разів на день.

Коли напій буде готовий, відцідіть квас від квітів та перелийте у пляшки так, щоб 1/4 місткості залишалася вільною.

Стисніть пляшки, щоб вийшло зайве повітря, закрийте їх кришкою та поставте в холодильник.

Щодня перевіряйте квас, а коли стінки пляшок надуються – процес бродіння повністю завершився. Квас з бузини готовий до вживання.

Смачного!

ЗакарпатПост