Вже 12 дітей постраждали від домашнього насильства у Мукачівській громаді

І це лише офіційні дані, випадки про які відомо…

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

З початку  року до служби у справах дітей Мукачівської міської ради надійшло  12 повідомлень про дітей, які зазнали домашнього насильства:

10 від управління соціального захисту населення,  1 — від Мукачівської окружної прокуратури та 1 самозвернення  дитини. Усі повідомлення розглянуто, працівниками Служби у справах дітей Мукачівської міської ради спільно з інспекторами сектору ювенальної превенції, сімейними лікарями, фахівцями Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Мукачівської міської ради», сектором координації соціальних послуг управління соціального захисту населення Мукачівської міської ради, поліцейськими офіцерами громади, відвідано родини, з’ясовано причини та обставини, за яких діти стали жертвами психологічного та фізичного  насильства.

За результатами візитів працівниками служби складено акти рівня безпеки дітей, проведено бесіду про особисту безпеку та права, скеровано листи по місцю навчання дітей задля організації їм соціально-психологічного супроводу та до Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Мукачівської міської ради» щодо проведення оцінки потреб дітей/сімей, взяття їх під соціальний супровід, надання, у разі потреби, соціальних послуг.

Працівниками поліції на  10 кривдників складено адміністративні протоколи за ст 173-2 КУпАП «Вчинення насильства в сім’ї», на 1 – відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 КК України,  ще 1 кривдника дитини притягнуто до кримінальної відповідальності.

ЗакарпатПост