Закарпатський муздрамтеатр представив оновлену поетичну драму «Один»

Прем’єра поетичної драми відбулася 6 листопада минулого року з нагоди 80-річчя Шевченківського лауреата Петра Скунця.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Режисер та автор інсценізації, заслужений артист України Василь Шершун. Художник-постановник  – заслужений діяч мистецтв України Емма Зайцева. Балетмейстер – Віктор Бабука.

В основу вистави – поезії Петра Скунця, написані в різні роки – від юнацьких і до останніх. Окремий наголос зроблено і на поемі «Розп’яття», яка в радянські часи потрапила під заборону.

Вистава сповнена пластики і руху, як і попередня постановка  «Танок блукаючого вогню» за творами Дмитра Кременя.

За словами режисера Василя Шершуна, вистава «один» має інший дух, бо Скунць і Кремінь – різні автори, хоча багато в чому схожі

«Драму ми назвали за найвідомішою Скунцевою книжкою під символічною назвою «Один». Через поезію хочемо привернути увагу до  свого ближнього. Людина приходить на цей світ одинокою і може залишитися самотньою до кінця своїх днів, якщо суспільство її не обігріє», – наголошує режисер.

Своїми враженнями про виставу поділився Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

«Закарпаттю пощастило з Шевченківськими лауреатами, як і з виставами за їх творчістю. «Один» пам’яті геніального Петра Скунця, який представили за тиждень після перформансу за Дмитром Кремінем, – серед найкращих постановок воєнного часу, в якій біблійні мотиви переплелися з сучасністю та життям великого поета.

У дружньому товаристві з Миколою і Наталкою Скунць, моєю родиною Кремінь, вишуканою інтелігенцією краю аплодували блискучій грі Закарпатський академічний Музично-Драматичний театр.

Цінуймо Геніїв за життя. Шануймо тих, чиїм життям утверджується Україна. Обожнюю вас, мої золоті Чендеї та Скунці – нащадки батьків закарпатської літератури і вчителів тата», – написав на своїй сторінці у facebook Тарас Кремінь.

Нагадаємо, що виставу «Один» номіновано на обласну театральну премію імені братів Шерегіїв.

фото зі сторінки Тараса Кременя

ЗакарпатПост