Колишніх працівників лісового господарства на Іршавщині судитимуть через службову недбалість

Спеціалізована екологічна прокуратура Закарпатської обласної прокуратури скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох колишніх працівників держпідприємства «Іршавське лісове господарство» – головного лісничого та начальника лісогосподарської дільниці – за фактами службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Слідством встановлено, що працівники лісоохорони не вжили достатньо заходів для збереження лісових насаджень на ввіреній їм території та допустили проведення незаконних рубок у 2020-2021 роках. За цей період протиправно здійснено масову порубку різних порід дерев, що спричинило державі збитки на загальну суму більше 50 млн грн.

У причетності до спричинення цих збитків підозрюють і колишнього начальника іншої лісогосподарської дільниці. Його дії правоохоронці кваліфікували як перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Чоловік, який наразі є діючим депутатом в одній із сільських рад в області, переховується від слідства, тож його оголошено в розшук.

Досудове розслідування здійснював Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, спільно з оперативним підрозділом ДБР та Управлінням стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост