Основна сесія національного мультипредметного тесту стартувала 5 червня

В Ужгороді для проведення НМТ працюватимуть 6 тимчасових екзаменаційних пунктів.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Інформація про час і місце проведення іспитів не публікується із міркувань безпеки. Із цієї ж причини у 2023 році не оприлюднено графік тестувань, інформує Ужгородська міська рада.

Учасникам мультитесту потрібно звернути увагу, що допуск до тимчасового екзаменаційного центру розпочинатиметься за 30 хв і припиниться за 10 хв до початку тестування.

НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові – українська мова, математика – та один предмет на вибір – історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія.

На складання тесту абітурієнти матимуть 180 хвилин.

Учасники НМТ можуть самі розподіляти час між блоками.

Основна сесія – 5–23 червня. Додаткова – 11–24 липня.  Участь у додатковій сесії можуть взяти ті абітурієнти, які через поважні причини не могли складати тести під час основної.

Запрошення на тестування у межах основної сесії НМТ-2023 учасники отримали 25 – 26 травня.

Для допуску до ТЕЦ необхідно пред’явити сертифікат учасника НМТ та оригінал документа, що засвідчує особу та його цифрову копію в додатку Єдиного державного вебпорталу «Дія». За можливості рекомендується надрукувати запрошення.

Також важливо взяти з собою ручку та, за необхідності, пляшку з питною водою. Паперові чернетки будуть надані кожному учаснику в аудиторії тестування.

Якщо учасник/учасниця запізниться або при вході до ТЕЦ не пред’явить документа, що посвідчує особу, –  його/її не допустять до участі в НМТ.

Під час НМТ потрібно уважно слухати інструктора, якщо вам потрібна допомога/роз’яснення щодо функцій тестувальника, треба звернутися до інструктора, у разі надзвичайної ситуації/повітряної тривоги – дотримуватись інструкцій персоналу ТЕЦ.

Протягом часу, відведеного на виконання завдання НМТ, заборонено учасникам мати при собі чи на своєму робочому місці предмети, які не передбачені порядком тестування. Присутні мають розмістити їх у спеціально відведеному місці.

Якщо учасник не може відвідати основну сесію НMT з поважних причин, він може подати заявку НMT на відвідування додаткової сесії протягом трьох робочих днів з дати проведення тесту.

Учасники, які брали участь в основній сесії НMT, але не змогли розпочати або завершити тестування, також можуть подати заявку на НMT під час додаткової сесії у день проведення НМТ через відповідального за ТЕЦ або подати заявку протягом трьох робочих днів із дня проведення тестування.

ЗакарпатПост