Закарпатців судитимуть за незаконне переправлення військовозобов’язаного до Угорщини

Великоберезнянський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох закарпатців за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

За даними слідства, чоловіки вибудували схему незаконного переправлення до Угорщини громадян, які підлягають призову на військову службу. Вони підшукали клієнта із Закарпаття, відвезли до прикордонних територій у межах Берегівського району. Там за вказівками обвинувачених чоловік мав перетнути кордон поза офіційними пунктами пропуску. За це він сплатив 3 тисячі доларів США.

Наприкінці лютого цього року мешканця Тячівщини, який координував дії «клієнта», затримали за місцем проживання, а його спільника – жителя Хустського району – при спробі безпосереднього переправлення військовозобов’язаного та одержання від нього грошових коштів. Їм обрали запобіжні заходи – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Як повідомляє  Закарпатська обласна прокуратура, досудове розслідування здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу співробітників Чопського прикордонного загону та відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост