Зеленський побував на Херсонщині

Президент Володимир Зеленський 8 червня прибув на Херсонщину та Миколаївщину після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС і затоплення десятків населених пунктів.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це пише УП з посиланням на Зеленського у Telegram.

«Робоча поїздка на Херсонщину. Координаційна нарада щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС. Багато важливих питань: оперативна обстановка в області, яка склалася внаслідок катастрофи, евакуація населення з потенційних зон затоплення, ліквідація надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі, організація життєзабезпечення затоплених територій.

Також перспективи відновлення екосистеми регіону й оперативна воєнна обстановка в зоні техногенної катастрофи», – наголосив Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, важливо підрахувати збитки та виділити кошти для компенсацій жителям, постраждалим унаслідок катастрофи.

Також потрібно розробити програму для компенсації збитків або релокації підприємств у межах Херсонщини.

Президент у Херсоні також відвідав переправу, на якій здійснюється евакуація з підтоплених територій.

Згодом Зеленський опублікував відео із Миколаївщини.

Президент відвідав головну насосну станцію Управління каналів річки Інгулець, затоплену через руйнування греблі Каховської ГЕС.

ЗакарпатПост