Site icon zakarpatpost.net

В Ужгороді порушують право ромів-переселенців на житло та соціальний захист

Як повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, до Офісу Омбудсмана надійшли звернення від представників ромської національної меншини (спільноти) України, які є внутрішньо переміщеними особами, стосовно захисту їх від дискримінації за етнічною ознакою, а також порушення Ужгородською міською радою права на житло та соціальний захист.  

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газеті Закарпатські оголошення 👍 050 222 50 50, вайбер

У зверненнях зазначено, що наразі заявниці з родинами і неповнолітніми дітьми як ВПО проживають в приміщенні багатопрофільного ліцею «Інтелект» – загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Ужгородської міської ради Закарпатської області. При цьому одна з них має новонароджену дитину, повідомляє Офіс Омбудсмана України.

Громадянки скаржаться на те, що у зв’язку з ремонтом в ліцеї, усіх ВПО, які там проживали, переселили до шелтера, створеного на базі Ужгородської поліклініки № 2. При цьому лише ромським родинам відмовили в переселенні, мотивувавши відсутністю місць.

За цим фактом Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини звернувся до Закарпатської обласної військової адміністрації та Ужгородської міської ради щодо розгляду порушених заявницями у зверненні питань.  

Відтепер це питання перебуватиме на контролі!

Омбудсман України зауважив, що будь-яка дискримінація є неприпустимою, а порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, тягнуть за собою кримінальну відповідальність згідно зі статтею 161 Кримінального кодексу України.

ЗакарпатПост

Exit mobile version