Site icon zakarpatpost.net

Жителя Чопа судитимуть за незаконне переправлення військовозобов’язаних

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо мешканця Чопа за фактом незаконного переправлення трьох осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

повідомлення, рекламу, вакансії замовляйте в газетах Робота Гроші та Закарпатські оголошення 050 222 50 50, вайбер

Встановлено, що місцевий житель у соцмережах підшукав охочих незаконно потрапити до Угорщини всупереч діючим обмеженням на виїзд військовозобов’язаних чоловіків. Влітку троє осіб – жителі Києва, Одеси та Миколаєва – прибули в Чоп. Обвинувачений розмістив їх у своєму помешканні та надав вказівки щодо подальшого маршруту руху. Також повідомив про необхідність одягнути рятувальні жилети та замотати одяг у пакети, адже потрібно буде переплисти р. Тиса.

Через міський парк «ухилянти» дістались загороджувального паркану перед лінією кордону з Угорщиною, де їх виявили прикордонники. Згодом правоохоронці встановили особу чоловіка, що організував цю схему незаконного переправлення громадян.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції. Обвинувальний акт скеровано в Ужгородський міськрайонний суд для подальшого розгляду, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост

Exit mobile version