Site icon zakarpatpost.net

На Закарпатті прийняли бюджет на 2024 рік

Депутати Закарпатської обласної ради схвалиди проект бюджету Закарпаття-2024.

вакансії, повідомлення, рекламу, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

У головному фінансовому документі 218,7 мільйонів гривень передбачено на заходи, пов’язані з військовою агресією.

Бюджет складає 2,1 млрд гривень і, у порівнянні з минулим роком, зменшився на 9,2%.

По галузям життєдіяльності краю найбільше коштів передбачено на освіту. На другому місці — соцзахист, культура та охорона здоров’я. 

На фінансування 57 обласних програм у галузі безпеки, освіти, охорони здоров’я, спорту, соцзахисту та інших напрямках у обласному бюджеті-2024 передбачено 346,7 мільйонів гривень, повідомляє Закарпатська обласна рада.

Вільні залишки коштів обласного бюджету спрямують на ЗСУ. Таке рішення прийняли депутати облради у ході пленарного засідання 13-ї сесії. У рішенні зокрема, йдеться, що вільні залишки коштів обласного бюджету та залишки коштів соціального фонду обласного бюджету, (крім власних надходжень бюджетних установ та субвенцій з інших бюджетів, а також коштів місцевих внутрішніх та зовнішніх запозичень), які утворилися на кінець бюджетного періоду, спрямовуються виключно на підтримку Збройних Сил України.

А також — на потреби нацбезпеки та оброни, заходи та роботи з територіальної оборони та мобілізаційної підготовки, підтримку сил безпеки і оборони, проектування, будівництво та ремонт захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення та облаштування приміщень, які плануються до використання для укриття населення та на оплату праці працівників бюджетних установ.

ЗакарпатПост

Exit mobile version