Site icon zakarpatpost.net

На Ужгородщині судитимуть трьох осіб, які переправляли військовозобов’язаних до Словаччини

Великоберезнянський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо трьох закарпатців за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Встановлено, що ділки налагодили механізм переправлення до Словаччини осіб призовного віку. «Клієнтів» розміщували в готелі на території Ужгородського району, звідки потім відвозили до лісистої місцевості неподалік держрубежу.

Обвинувачені надавали чоловікам усі необхідні поради та вказівки щодо перетину кордону, а також вказували подальший маршрут руху. Вартість такої «послуги» складала  3000 доларів з людини.

У ході слідства правоохоронці задокументували два факти протиправної діяльності громадян. У помешканнях чоловіків провели обшуки, під час яких знайшли та вилучили грошові кошти та інші речові докази.

Двом фігурантам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу – 187 880 грн та 134 200 грн відповідно, а третьому – у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Наразі досудове розслідування, яке здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону, завершене. Обвинувальний акт скеровано для подальшого розгляду у Великоберезнянський районний суд, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост

Exit mobile version