Site icon zakarpatpost.net

ПР готова запропонувати кандидатуру Азарова на посаду прем’єра

Заступник голови Партії регіонів, нардеп Борис Колесніков виступив за призначення представника ПР Миколи Азарова новим прем’єр-міністром. Разом із тим, остаточне рішення, за словами політика, залишиться за Верховною радою.

“Нехай парламент вирішує, хто буде. Ми виступатимемо за нашого однопартійця – Азарова”, – сказав Колесніков. Серед кандидатур у прем’єри також пролунали імена екс-кандидатів у президенти Сергія Тігіпка і Арсенія Яценюка.

На переконання Колеснікова, на певний період навколо Азарова можуть об’єднатися депутати. “Далі все залежатиме від його дій. Є програма реформ, є програма президента ”Україна для людей”. А хто її виконуватиме, за великим рахунком, не має значення”, – додав він.

Політик наголосив, що нова коаліція може об’єднуватись навколо проукраїнської програми, як вийти з кризи і вибудувати правильну систему реформ. “Якщо ”Наша Україна” поділяє її, я не бачу особливих перепон для створення коаліції”, – додав він.

Також Колесніков зауважив, що Партія регіонів готова розділити відповідальність не лише у гуманітарному, а й в економічному блоці уряду з іншими політичними силами парламенту. “Якщо вийдемо з кризи, розділимо перемогу, як і поразку. Діалог навколо посад можливий. Треба сідати й говорити”, – сказав він, додавши, що з ”бютівцями” таких переговорів ПР не веде.

У той же час, нардеп повідомив, що буде створено переговорну групу, яку очолить Азаров. За його словами, і сам президент Віктор Янукович допомагає створенню нової коаліції.

Нагадаємо, раніше Колесніков припускав, що в результаті коаліційних переговорів новим прем’єром може стати компромісний представник “Нашої України”. Сам Азаров заявляв, що готовий очолити уряд, але може й відмовитися від посади на користь колег.

Питання про відставку чинного уряду Юлії Тимошенко Верховна рада повинна розглянути наступного тижня.

tsn.ua

Exit mobile version