10% українських підлітків вживають наркотики

13 років – це вік, коли українські діти вперше пробують наркотики і частина від них уже не відмовляється. Однак у школах цього воліють не помічати.

Серед українських підлітків – 10% наркозалежних. Про це говорять експерти.

Наприклад, школярка Марина почала приймати наркотики з 15 років. Її не кумарить останні 26-ть днів після Центру терапії залежностей. У родині лише через 5 років здогадалися – їхня тиха дівчинка – наркоманка.

Стільці в Центрі не бувають порожніми. Дітей і підлітків сюди привозять у тяжкому стані, розчавленими і сердитими.

Вилікувати важко, тому президент ГО “Нарконон (Київ) Марина Грибанова працює для тих, хто не переступив межу. Пані Марина не лякає школярів, вона констатує, що відбувається з молодим організмом під дією отрути.

У неї не лекція, радше шоу, яке побачили близько двохсот тисяч школярів. Пані Марина вважає, що дитячу наркоманію зупинити можна.

Інший підліток – Дмитро свого часу прийняв рішення хибне. У першому класі перший косяк, далі пігулки на героїновій та кокаїновій основі. Коли батьки залишили без копійки, торгував наркотиками сам, доходив до ручки, лікувався і знову зривався.

Після піврічного лікування він погодився на розмову. Це ще один крок до одужання, і приклад – вихід є з найтяжчої ситуації.

tsn.ua