Site icon zakarpatpost.net

Закарпаття: Ужгородщина підготувала для оздоровлення дітей 22 літні табори

Голова районної ради Михайло Фединець взяв участь в черговому засіданні колегії РДА. Мова йшла про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2010 року. Відкрив і проводив засідання Степан Бордаш,  голова районної державної адміністрації. З інформаціями виступили начальники відділів у справах молоді та спорту РДА Іван Головко та освіти і у справах національностей  – Світлана Третиник.
З місцевого бюджету на підготовку та проведення оздоровчої кампанії в районі виділено 459 тис. 550 гривень. За рахунок цих коштів на Ужгородщині працюватимуть 22 табори з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл І-ІІІ та І-ІІ ступенів.

Загальна кількість дітей у віці від 7 до 16 років, які навчаються у закладах району, становить 5551 осіб. Із них 2850 планується оздоровити протягом відпочинкових змін. Всього заплановано охопити в районі організованими формами відпочинку 51,3 відсотків дітей.

На території району будуть також функціонувати оздоровчі табори «Вогник» в с. Оноківці, обкому профспілки працівників державних установ  та «Трембіта» в с. Циганівці Ужгородської територіальної профспілкової організації працівників Львівської залізниці. Крім цього, на базі санаторію «Малятко» оздоровлюватиметься 400 дітей.

Займатимуться літнім відпочинком підлітків і релігійні громади та благодійні фонди. Близько 300 дітей заплановано оздоровити таким чином у літньому таборі «Шіон» с. Ратівці та у таборах відпочинку за кордоном.

При організації літнього оздоровлення акцентована перевага буде надаватися дітям, які належать до пільгових категорій, а саме: сиротам, та позбавлених батьківського піклування, тим, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, інвалідам, із малозабезпечених та багатодітних сімей, талановитим та обдарованим.

Планується відпочинок спортсменів за рахунок коштів батьків на узбережжі Чорного моря у  Севастополі в липні 2010 року.
Під час обговорення питання голова РДА Степан Бордаш дав доручення керівнику СЕС Івану Параді, подати розширений аналіз якісного стану води у всіх школах району.

Голова районної ради Михайло Фединець звернувся до присутніх селищного та сільських голів тримати на постійному контролі питання літнього оздоровлення дітей.

Організаційний відділ виконавчого апарату Ужгородської  районної ради

Exit mobile version