Site icon zakarpatpost.net

Ужгородська міськрада не стане сліпим виконавцем прокурорських розправ над “неугодними” підприємцями

Йдучи чи їдучи містом, важко не помітити купу «лежачих поліцейських» та перекритих вулиць. Звичайно, це викликає роздратування у пересічних городян. Жителі міста пам’ятають, як ще кілька тижнів тому «Закарпатгаз» перекрив проїзд по вулиці Заньковецької. Але це — пів-біди. Сьогодні перекривати рух у місті дозволяють собі місцеві царьки різного калібру, при чому, як згодом стає відомо, без відома міської влади та відповідних служб.
У той же час, наша справедлива прокуратура чомусь мовчить, а паралельно надсилає до міської ради листи із вимогами знищувати закривати ті чи інші зупинки. Прокоментувати подібні випадки із усіма їхніми наслідками та передумовами «Clip.news» попросив ужгородського мера Сергія Ратушняка.

— Справді, у місті є така проблема, як несанкціоноване перекриття чи перешкоджання руху, — констатує мер Ужгорода. — Реагуючи на скарги і заяви жителів того чи іншого мікрорайону, ми виїжджаємо на місце й розблоковуємо проїзд. Але вже наступного дня з волі якогось фивника та дозволу правоохоронця, рух знову заблоковують, бо, бачте, якийсь «мажор» вирішив проводити ремонтні роботи свого кафе, офісу чи будинку. Крім того, я дивуюся, куди дивиться прокуратура і ті ж правоохоронці, коли їм відомо про самовільне захоплення території тим же підприємцем Іваном Яворським на розі Проспекту біля білочки чи ромами на вулиці Тельмана, де в антисанітарних умовах живуть цигани не лише з Ужгорода й Закарпаття. Це все, чомусь, не хвилює, до прикладу, заступника прокурора міста Андрія Малинича. Я про нього згадав не випадково. Адже саме він сьогодні закидав міську раду листами з абсурдними вимогами з терміном виконання «вчора». Хочться вже в тисячний раз нагадати, що прокуратура покликана допомагати органам місцевого самоврядування у роботі, а не гальмувати або заважити. До прикладу, той же Малинич пише нам листа з вимогою закрити одну із зупинок на вулиці Грушевського через те, що вона, розташована близько до дороги і ніби суперечить закону «Про транспорт». Але ж у місті є ще 44 такі ж самі зупинки, дозволи на які видавав ще попередній мер Віктор Погорєлов. Чому б тоді не закрити і їх. Може прокурор вважає, що місто взагалі повинно залишитися без зупинок (лише тих, чиї власники не підмастили руку прокурору). Звичайно, ми на сесії таку вказівку прокуратури відхилили. Я думаю, що депутати зробили правильно, адже ужгородці б не пробачили нам таку дурість. А мудрому прокурору Малиничу я б порадив просто піти в суд і там доводити законність своїх вимог. Як резюме, наголошую: міська рада ніколи не буде виконавцем прокурорських розправ над «неугодними» підприємцями.

Сидір Немитий, Сlipnews.info

Exit mobile version