Site icon zakarpatpost.net

Ужгород: Міська організація Партії Регіонів хоче, щоб городяни ходили “Алеєю вождів”

Депутати Ужгородського міського осередку Партії регіонів запропонували створити в Ужгороді «Алею вождів». Першим її експонатом, за задумом регіоналів, має стати пам’ятник Леніну. Таку ідею сьогодні (10 вересня) під час сесії ужгородської міськради озвучив керівник фракції Партії регіонів Віктор Феєр. Регіонали готові викупити цей пам’ятник.
За словами Віктора Феєра, згаданий пам’ятник – невід’ємна частина історії міста над Ужем. «Постать Леніна комусь може подобатися, комусь – ні, але ми не маємо права забувати історію, – заявив Віктор Феєр. – Ми повинні зібрати в єдине місце усі схожі пам’ятники: Масарика, Сталіна, Брежнєва, інших видатних військових, політичних, наукових постатей як колишнього СРСР, так і Закарпаття».

На думку регіонала, «Алея вождів» у майбутньому стала би ще однією туристичною родзинкою Закарпаття. Подивитися на раритетні пам’ятники приїжджали би тисячі туристів як з України, так і з-за кордону.

Нагадаємо, раніше ужгородські депутати вирішили передати пам’ятник Леніну церковній громаді. Його повинні переплавити й виготовити монумент греко-католицького єпископа 18 століття – Андрія Бачинського. У радянські часи статуя Ілліча стояла на головній міській площі, а після демонтажу 20 років зберігалася у дворі комунального підприємства.

KarpatNews.in.ua

Exit mobile version