Site icon zakarpatpost.net

Закарпаття: Міжгірські школярі провели літературно-мистецьке свято “І слово вічністю нам сяє з висоти”

У день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця з 1997 року 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. В рамках цього заходу в Міжгірській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 у Світлиці слова пройшло літературно-мистецьке свято “І слово вічністю нам сяє з висоти”.

Його учасниками були учні 4-11 класів — члени літературної студії “Любисток” (кер. Віра Фесенко). Привітавши присутніх із святом, на яке були запрошені вчителі-філологи, класні керівники, дирекція, батьки, міжгірський поет Василь Малета, Віра Григорівна розповіла про значення цього свята на державному рівні, про те, що в творчому доробку юних літстудійців чимало віршів, присвячених рідній мові. Розпочалося свято піснями “Присяга рідній мові”, яку виконали учні 7-А класу та “Молитва за мову Катерини Мотрич” у виконанні Світлани Берник (6-А кл.) та Тетяни Єршової (7-Б кл.) під акомпанемент викладача Міжгірської ДМШ Олени Сивоус.

Про любов до рідного слова, яку прищеплюють дітям з шкільної парти, говорили ведучі свята — п’ятикласники Катерина Чолинець та Максим Лолин. Розповідаючи гуморески Павла Глазового, на веселій нотці висміювали тих, хто зневажає рідне слово, учні 5-А класу Василь Тайстра, Естелла Гейдер та Даніела Бушко.

Вперше взяли участь у літстудійному святі вихованці 4-А класу (класовод Софія Сморчкова) Вероніка Мись, Аліна Тайстра та Ілона Покорба, які прочитали свої вірші.

У авторському виконанні в цей день прозвучали поезії вихованців студії різних вікових категорій. Привітав школярів з Днем української писемності та мови і прочитав власного вірша міжгірський поет Василь Малета.

Свято закінчилося піснею “Молитва за Україну”, яку виконали Вікторія Сивоус та Валерія Біров.

Марія РУБЕЦЬ, Фото Тетяни КОСТЮК, “Верховина” для mizgir.com.ua

Exit mobile version