Ужгород: Міський голова Віктор Погорєлов зустрівся з керівниками комунальних служб міста

29 листопада відбулася зустріч Віктора Погорєлова з начальниками комунальних служб міста Ужгорода. Під час досить напруженого діалогу комунальників і міського голови, здебільшого звертали увагу на невирішені проблеми міста.

Піднімалося питання теплопостачання в Ужгороді. Зокрема, директор КП «Ужтепло» Д. Петрина звітувався про підготовку міста до зимового періоду. З його слів стало відомо, що більшість котелень у місті таки працюють. Окрім трьох, які мають забезпечувати теплом близько 200 квартир (!) на вулицях: Благоєва, Добрянського та Шумній. На даний час, котельні є опломбованими і відновлення їх функціонування є одним з основних завдань КП «Ужтепло». Хоча, назвати точну дату увімкнення котелень і чи взагалі вони будуть функціонувати, Д. Петрина так і не спромігся.

Подібні, досить напружені діалоги відбулися і з директорами інших комунальних підприємств: «Водоканал», КШЕП, КТП «Закарпаттясвітлофор» тощо.

Можна відмітити і позитивні моменти. Зокрема, влада виділяє кошти для забезпечення пенсіонерів, інвалідів та соціально незахищених мешканців електричними обігрівальними пристроями в разі, якщо їх помешкання не підключене до центрального опалення. Відповідальність за встановлення обігрівачів покладена на директорів ЖРЕРів.

Ще одним зрушенням в кращий бік можна вважати той факт, що систематично здійснюються роботи з благоустрою Ужгорода, такі як наприклад: ремонтування та встановлення лавиць, впорядкування аварійних дерев, прибирання набережних, скверів і т.д.

Не дивлячись на досить скрутний фінансовий стан, не забули й про підготовку до різдвяних та новорічних свят. Міський голова віддав вказівку привести до ладу дороги та тротуари біля церков, а для найменших мешканців в зимовий період пообіцяли облаштовувати ковзанки.

Загалом, понеділкову зустріч можна оцінити досить позитивно. Однак, питання чи втіляться усі ці починання в життя і коли це станеться, та чи надовго вистачить ініціативи та фінансових ресурсів новій владі – залишаються поки що відкритими.

“ВЗП”