Закарпаття: У “зеленому коридорі” у словака виявили німецький пістолет марки “RECK”

Протягом останньої доби митниками зафіксовано декілька спроб незаконного переміщення зброї через митний кордон України.

Громадянин Угорщини, також “не знав”, що трьохсекційний металевий телескопічний кийок не відноситься до холодної зброї і його потрібно декларувати. Тому й не намагався його приховати  кийок знаходився в ніші передньої лівої дверцяти автомобіля серед особистих речей. Ще один громадянин Угорщини “забув” про те, що у салоні його автомобіля знаходяться 12 шумових набоїв марки “UMAREX” калібру 9 мм. Тому й обрав спрощену форму проходження митного контролю  “зелений коридор”.

Громадянин Словаччини, в’їжджаючи до України, обрав “зелений коридор”. Але митники вирішили перевірити підозрілого водія та не помилилися у дверцятах автомобіля знаходився не задекларований газовий пістолет марки “RECK” (виробник  Німеччина), споряджений 1 набоєм. Громадянин Румунії також заїхав до “зеленого коридору” в надії швидко закінчити з митними процедурами. Але ніж з ознаками холодної зброї на задньому сидінні автомобіля значно затримав даний процес.

За фактами правопорушень складено протоколи за статтями 339 та 340 Митного кодексу України (порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю та недекларування товарів).

Прес-служба Держмитслужби України