Site icon zakarpatpost.net

Закарпаття — лідер в Україні за темпами зростання промислової продукції

Такі дані оприлюднив Держкомстат за результатами соціально-економічного розвитку регіонів у січні-листопаді 2010-го року. Ріст промпродукції у нас фіксується на рівні 42 %, тоді як по країні цей показник становить 10 %. Натомість спад допустили місцеві сільгоспвиробники. В галузі вироблено на 4 % менше продукції, ніж в році минулому.
Інвестори й надалі цікавляться Закарпаттям. Попри кризу, іноземні інвестиції зросли на 2%. На одного жителя області вже вкладено 295 доларів. Суттєво зросли інвестиції в житлове будівництво – на 82%, в той час як середньому по країні – лише на 41%. Область займає п’яте місце серед регіонів за площею введеного в експлуатацію житла. На 10 тисяч населення в нас зведено 1647 метрів квадратних житла. Це майже  в два з половиною рази більше, ніж у 2009-тому році. Суттєво пожвавилася й торгівля. Темпи зростання товарообігу – більш, ніж втричі. На чверть зріс експорт, на третину – імпорт товарів.

Дещо вищим у нас залишається рівень безробіття ­– 8,9%,  в той час як по країні лише 8%. Нижчою у нас  зарплата. Житель області заробляє майже на 500 гривень менше, ніж середньостатистичний українець – 1809 проти 2353 гривень. Проте лідируємо за темпами народжуваності.   Кількість новонароджених минулоріч у нас зросла на 1,8%. В країні спад – на 0,34%.

KarpatNews.in.ua

Exit mobile version