Site icon zakarpatpost.net

Закарпаття: Керівництво гірського краю привітало краян із Днем Соборності України

Шановні закарпатці! 22 січня ми відзначаємо подвійне свято — 92 річницю Соборності України та 65 річницю утворення Закарпатської області в складі України!

Саме цього дня 1919 року на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель, а у 1946 році Президія Верховної Ради УРСР затвердила відповідним указом рішення «Про утворення Закарпатської області в складі УРСР».

Щиро дякуємо всім тим, хто боровся за єдність нашого народу, єдність поколінь. Усім тим, хто стояв біля джерел утворення Закарпатської області в складі України, біля джерел новітньої української державності, хто, не шкодуючи часу, сил, здоров’я та й життя прискорював об’єднання всіх українських земель від Карпат до Слобожанщини під національним прапором. Обов’язок нашого покоління – гідно продовжувати їхню справу, зміцнювати політичну та соціальну стабільність, основу економічного зростання та зберегти одне з основних надбань новітньої суверенної України – міжнаціональну злагоду.

Впевнені, що закарпатці примножать свій внесок у розвиток нашої держави, піднесуть добру славу рідного краю до нових вершин.

Сердечно вітаємо вас, дорогі краяни, із цими величними святами.
Голова облдержадміністрації                                           Голова обласної ради
Олександр Ледида                                                                   Іван Балога

Exit mobile version