Site icon zakarpatpost.net

Завдання для ЗНО-2011 будуть захищені

Процес підготовки тестових завдань і виготовлення зошитів повністю захищений на всіх етапах. Про це повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.
«Коли підготовлено тестове завдання, то потім готуються варіанти. Це уже роблять не автори – це вже робить інша група працівників. І так на кожній ланці. Тобто, коли тест доходить до друкарні, то він проходить від п’яти до шести груп працівників, і контактувати їм між собою просто не можливо», – підкреслила Ірина Зайцева.

Загалом процес виготовлення зошитів строго контролюється. Для цього ведуться електронні, паперові журнали та відеоспостереження.

Працівники друкарні не мають доступу до самих текстів завдань. Весь процес майже повністю автоматизовано. Пакувальниця отримує запакований комплект зошитів на 15 чоловік. Перевіривши їх за шкалою на наявність всіх примірників, разом із бланками відповіді запаковує до сек’юрпаку. Цей пакет буде розпаковано тільки безпосередньо в класі перед учасниками ЗНО.

Сек’юрпаки – поліетиленові пакети зі спеціальним маркуванням і нумерацією. Відкрити пакет, не пошкодивши захисту, неможливо.

За першу зміну вже надруковано вісім тисяч зошитів для тестування з української мови та літератури.

ІА «Світ освіт»

Exit mobile version