Site icon zakarpatpost.net

Ужгородські паркувальники не виконують жодного пункту Постанови Кабміну про паркувальний сервіс

Тема, про яку не писав тільки лінивий. Але здається ужгородське підприємство, яке опікується «парковками», ці всі репліки і критику у інтернеті «має у носі». І вже настільки розслабилося, що годі й описати.

Був період, коли в Ужгороді були ввічливі паркувальники. З бейджиками. Усміхалися. Показували здалеку місце, куди можна запаркувати машину. Надавали допомогу при виїзді з паркування. Таким просто хотілося дати ті дві гривні, нехай і без квитанції, йому у кишеню. За людське ставлення, посмішку і влучний жарт вряди-годи. Особисто у автора цих рядків був улюблений паркувальник, з яким розумілися чудово. Фіглювали, знаходили спільні теми. І паркуватися у нього було приємно. Навіть якщо для цього треба було стати «не у тому кварталі». Сьогодні замість нього підійшов молодий чоловік у жовтій жилетці без будь-якого бейджика. Тримаючи руки у кишенях. Став поруч з машиною. Виходжу, замикаю і йду. У спину:

– Ей!

– Що «ей»?

– За парковку!

– Що «за парковку»?

– Платити!

– Кому?

– Мені!

– А ви хто?

– Парковщик!

– Звідки це видно?

– Я вам кажу!

–   Бейдж?..

– У мене десь є. (не виймаючи руки з кишень шарудить у кишенях)

– Де розмітка?

– Га?

– Розмітка. Щит з інформацією про підприємство, яке здійснює обслуговування парковки? Де благоустрій? Чому довкола сміття? Я щойно паркуючись вдарився фартухом авто об вивернутий бордюр. Якби у мене була дорога машина – я б вже тяг вас до суду.

– Я не знаю. Питайте у нашого директора.

– Прізвище директора. Телефон?

Чвиркнувши крізь зуби (натурально слиною, мало не мені під ноги), «паркувальник» повертається і йде собі. З принципу виймаю фотоапарат і обфотографовую все довкола. Вивернутий бордюр, піднятий на 4 см над рівнем дороги люк, поруч вивернута шашка, розмітки нема. Заросла позаторішнім сіном прибордюрна лінія. Бейджа у жодного з паркувальників, які тусуються купкою, нема. Як нема і касового апарату, на якому паркувальник повинен вибивати чеки із зазначенням часу паркування. Саме такий чек є документом про НАДАНУ ПОСЛУГУ. Нема виконання навіть ОДНОГО пункту із постанови Кабміну про паркувальний сервіс від 9 грудня 2009 року.

Переходжу на іншу вулицю. Там паркувальники п’ють каву, сидячи на чиємусь капоті і спираючись підошвами черевиків на бампер чужого авто, яке мали б охороняти.

Нічого не питатиму керівника підприємства, яке «опікується» парковками. Бо це марно. Попрошу тільки одне: поверніть паркувальника з пшеничними вусами на вулицю Фединця. Я платитиму особисто ЙОМУ без всяких чеків, бо це ЄДИНА людина у вашій системі, яка працює добросовісно і знаходиться на своєму місці. І приберіть з дороги бездокументних «більярдистів-любителів».

 Олександр Попович

 

Exit mobile version