Site icon zakarpatpost.net

На Закарпатті за гроші ЄС спорудять центри для нелегалів

Євросоюз виділив Україні 30 мільйонів євро на нелегальних мігрантів.

Європейський Союз (ЄС) виділив 30 мільйонів євро на вирішення питань щодо нелегальних мігрантів в Україні, а також посилення національної політики у сфері міграції.

Зокрема, в рамках програми фінансування передбачається будівництво сім центрів тимчасового розміщення та двох центрів утримання мігрантів, передає Радіо Свобода.

Очікується, що програму реалізують за два з половиною роки. Допомога передбачена в контексті Угоди про реадмісію між ЄС і Україною.

“Проект допоможе Україні затримувати і правильно поводитися з неврегульованими мігрантами – відповідно до найкращих європейських практик та гуманітарних стандартів”, – повідомили в представництві ЄС.

“Мета проекту – в наданні підтримки Україні в проектуванні, облаштуванні та надання обладнання для пунктів тимчасового розміщення та центрів затримання для неупорядкованих мігрантів у відповідності до європейських стандартів”, – йдеться в повідомленні.

Угоди щодо створення центрів тимчасового розміщення, як планується, будуть підписані в: Павловичах (Львівська область), Смільниці, (Львівська область), Ужгороді (Закарпатська область), Великому Березному (Закарпатська область), Солотвино (Закарпатська область), Сопичі (Сумська область), Краснодоні (Луганська область). Центри утримання мігрантів планується побудувати в Жданівці (Донецька область) і Мартинівському (Миколаївська область).

В ЄС вважають, що оновлені центри “забезпечать належні умови для проживання та поведінки відносно мігрантів, схвалених на умовах реадмісії, або затриманих неврегульованих мігрантів – відповідно до рекомендації Ради Європи та Комітету попередження катувань чи нелюдського або такого, що принижує гідність поводження і покарання”.

zakarpattya.net.ua

Exit mobile version