Site icon zakarpatpost.net

«Олімпійський куточок» – в кожну школу Закарпаття

Осередки середньої освіти на Закарпатті отримали можливість позмагатися у спортивних досягненнях та стати зразковими закладами з пропаганди здорового способу життя. Саме з жовтня на території всієї України розпочалася регіональна програма розвитку олімпійського руху на 2011-2014 роки. Проект, розроблений Національним олімпійським комітетом України полягає у тому, щоб у кожній загальноосвітній школі відкрити міні-бібліотечку чи літературний куток, де були б книги на олімпійську тематику.

«Перед дітьми постануть відомі спортсмени, олімпійські чемпіони, які досягли успіху. Саме таким має бути герой української нації: інтелектуально і духовно розвинута, соціально активна людина, яка читає, цікавиться історією, культурою своєї країни, активно займається спортом — не має значення, на аматорському чи професійному рівні, — і завдяки цьому досягає успіху», — зазначив Сергій Бубка, голова НОК України.

Саме з метою розвитку олімпійського руху в Україні, пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, на рівні держави розробили проекти двох акцій: «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок». Терміни проведення — з жовтня до грудня 2011 року. Учасником може стати навчальний заклад будь-якої форми власності та підпорядкування. Перемога в акціях забезпечить бібліотеку школи літературою на спортивну тематику, а спортзали — спортивним приладдям. Комплект для визнаної в кожному районі найкращої школи із проведення заходів з пропаганди фізичної культури, спорту та олімпійського руху складається з спортивного інвентарю та серії книг, до якої входять різноманітні довідкові, енциклопедичні видання з додатками у вигляді плакатів і дисків.

Регіональний осередок НОК на Закарпатті вже активно впроваджує програму у дію. Іван Риляк, голова обласного відділення олімпійського комітету найголовнішим завданням на сьогодні вважає пропаганду олімпійського руху. «Необхідно, щоб література на олімпійську тематику потрапила до рук школярів усіх районів. Наше завдання зараз — пояснити, що це корисно і потрібно усім учням», — каже Іван Іванович.

Ще з минулого року на Закарпатті триває програма «Вперед до перемоги!», поступово реалізується й програма спортивного розвитку «Олімпійське лелеченя». Торік це був тільки пілотний варіант, щоправда і тоді юні спортсмени нашого краю непогано проявили себе на всеукраїнському рівні. Одним з наймасовіших заходів популярних серед усіх верств населення досі залишається Олімпійський день бігу, як запорука фізичного виховання та ведення активного способу життя.

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ

rionews.com.ua

Exit mobile version