Site icon zakarpatpost.net

Українські потяги отримали нову класифікацію

Міністерство юстиції зареєструвало наказ Міністерства інфраструктури про затвердження Змін до Правил перевезення пасажирів залізницею, яким вводиться нова класифікація пасажирських потягів.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури. Пасажирські потяги матимуть таку класифікацію:

Інтерсіті + (ІС +) – денний швидкісний потяг, який курсує у прямому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 90 км/год і більше за припустимої швидкості до 200 км/год, вагони з місцями для сидіння 1-го і 2-го класу.

Інтерсіті (ІС) – денний швидкісний потяг, що курсує у прямому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 80 км/год і більше за припустимої швидкості до 160 км/год, вагони з місцями для сидіння 1-го і 2-го класу з можливим включенням вагонів 3-го класу.

Приміський потяг (П) – потяг, сформований з вагонів, призначених для перевезення пасажирів і ручного багажу у приміському сполученні.

Міський потяг (М) – потяг, сформований з вагонів, призначених для перевезення пасажирів і ручного багажу у міському сполученні з певною кількістю місць для сидіння.

Регіональний експрес (РЕ) – денний швидкісний потяг, що курсує у прямому і місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 70 км/год і більше за припустимої швидкості до 140 км/год, вагони з місцями для сидіння 2-го і 3-го класу з можливим включенням вагонів 1-го класу.

Регіональний потяг (P) – денний швидкий поїзд, що курсує у прямому і місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 50 км/год і більше за припустимої швидкості до 140 км/год, вагони з місцями для сидіння 2-го і 3-го класу.

Нічний експрес (НЕ) – нічний швидкісний потяг, що курсує у прямому і місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 70 км/год і більше за припустимої швидкості до 200 км/год, вагони РІЦ, СВ і купейні.

Нічний швидкий (НШ) – нічний швидкий поїзд, який курсує у прямому і місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість 50 км/год і більше за припустимої швидкості до 140 км/год, вагони СВ, купейні і плацкартні.

Нічний пасажирський (НП) – нічний потяг, що курсує у прямому і місцевому сполученні. Вимоги: маршрутна швидкість до 50 км/год за припустимої швидкості до 140 км/год, вагони купейні і плацкартні з можливим включенням вагонів СВ.

Міністерство також повідомляє, що кожний тип потягу матиме індивідуальну емблему (символіку) і однотипне оформлення рухомого складу. На вагони, які включені до потягу, у певних місцях будуть нанесені значки для ідентифікації пасажирами типу потягу, категорії вагону і послуг, що надаються.

tsn.ua

Exit mobile version