Site icon zakarpatpost.net

Закарпаття розвиває агроспівпрацю з Угорщиною

3 квітня, відбулась зустріч заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Володимира Приходька з головою правління акціонерного товаристваTEDEJ (Угорська Республіка) Олександром Бовді.

У зустрічі також взяли участь начальник головного управління агропромислового розвитку Закарпатської ОДА Іван Паук та директор Закарпатського регіонального центру інвестицій та розвитку Василь Матій.

У ході зустрічі йшлося про шляхи можливої співпраці в галузі племінної справи, насінництва, садівництва, овочівництва. Крім того обговорено перспективи, які відкриваються перед потенційними інвесторами в зв’язку з проведенням реформ в сільському господарстві, зокрема прийняттям закону України «Про ринок земель на Україні».

Довідка. Угорське товариство TEDEJ працює за принципом, поширеним у Європі, «від ріллі до столу». У розпорядженні підприємства тисячі гектарів землі, 5 тис. голів великої рогатої худоби, близько 20 тис. свиней, птиця. Основні напрямки роботи товариства: розведення ВРХ,   виробництво молока високої якості, розведення птахів, вирощування яблук, вирощування фуражних рослин, цукрового буряка, надання послуг для ведення садівництва, переробка, фасування мінеральних добрив,   виробництво зернових кормів.

rionews.com.ua

Exit mobile version