Ужгородський супермаркет оштрафували за неправдиві відомості про продукцію

Закарпатське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало підприємство ТОВ «Ужгород П.С.Ю.» на 9 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Як встановило Відділення, товариство розміщувало на цінниках та товарних чеках соковмісних напоїв торгової марки «Літо соки» «Полуниця-Малина» та «Виноград-Гранат» неправдиві відомості про вид продукції, а саме «нектар», чим вводило споживачів в оману.

Відповідно до ДСТУ мінімальна масова частка плодової частини у фруктових нектарах залежить від виду плодів та становить мінімум 25% і, обов’язково, законсервований фізичним способом.

У соковому напої, відповідно до тих же ДСТУ мінімальна масова частка плодової частини має становити 10%. До сокового напою можна додавати харчові добавки. Отже, нектар та соковий напій по своїм споживчим властивостям є різними напоями.
Порушення виявлено в одному з супермаркетів м.Ужгорода.

Відповідач визнав і припинив порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету, – повідомили  з прес-служби Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

zakarpattya.net.ua