Закарпатські міліціонери та словацькі військові вшанували ветеранів

Напередодні Дня перемоги керівництво УМВС вшанували ветеранів Великої Вітчизняної Війни, які по закінченню бойових дій віддали своє життя служінню в органах внутрішніх справ.

Розпочалися урочистості з відвідування ветеранами міліцейського музею. Відтак гості переїхали до військової частини внутрішніх військ в м.Ужгород, де їх під звуки оркестру УМВС зустрів начальник закарпатської міліції Віктор Русин.

Пенсіонери органів внутрішніх справ мали можливість оглянути виставку сучасної вогнепальної зброї та порівняти її з тією, яку вони тримали в далеких 1941-1945 роках. А далі усі прослідували до військового намету – там ветерани підняли традиційні фронтові сто грамів за полеглих у боях товаришів та скуштували солдатської каші.

– Держава відзначає великий день – День перемоги! До цього часу не дожило багато наших співвітчизників, які віддали своє життя за свободу нащадків. Пліч-о-пліч з ними стояли і Ви, дорогі ветерани! Ми дуже вдячні за такий подвиг! А сьогодні і ми намагаємося допомогти вам, оскільки ви є частиною великої міліцейської родини. – зауважив генерал-майор міліції Віктор Русин.

Не оминули ветеранів і подякою за довголітню плідну працю в органах внутрішніх справ та з нагоди святкування 67-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній Війні. Віктор Русин вручив Почесні грамоти Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної Ради Поздняковій Лідії, Рудику Івану та Михайлову Петру, Суханову Івану. Голова Ради ветеранів УМВС Віктор Отовчиць нагородив медаллю «За заслуги» Байдака Івана та Курноскіна Петра. Іщє вісім ветеранів отримали Почесні грамоти Управління МВС України в Закарпатській області.

Надійшла подяка нашим ветеранам і з-за кордону – Міністерство оборони Словацької республіки за визволення Словаччини нагородило Пам’ятною медаллю Ігошина Миколу, Кіяка Емеріха та Овсака Степана (останім двом учасникам бойових дій нагороди будуть вручені за місцем проживання).

Окрім цього усім ветеранам наданого грошову допомогу та продовольчі набори, повідомили газеті “НЕДІЛЯ” в СЗГ УМВС області.

nedilya.at.ua