Site icon zakarpatpost.net

Версію загибелі дівчини на залізничній колії у Закарпатті коментує обласна прокуратура

Прокуратура Закарпаття взялася роз’яснювати ситуацію навколо смерті 23-річної черкашчанки на колії. Нагадаємо, що у сюжеті телепрограми «Гроші» на «1+1» журналісти розповіли про смерть дівчини на залізничній колії у Закарпатті.
У сюжеті озвучена версія про те, що смерть Ольги Шевченко, про яку вже повідомляла прес-служба прокуратури області, пов’язана з діяльністю чорних трансплантологів. А також, що подібні випадки смертельного травмування дівчат на закарпатських коліях трапляються мало не що півроку.

З цього приводу прес-служба прокуратури Закарпатської області уповноважена заявити, що ця інформація не відповідає дійсності. Смерть Ольги Шевченко наступила внаслідок травмування залізничним транспортом – розчленування тіла навпіл. Згідно пояснень машиніста, який бачив потерпілу, вона одна сиділа на узбіччі насипу, тобто була живою.

Після проходження потягу вона вже була перерізана. До слова, швидкість руху цього потягу на тій ділянці була близько 20 км. На сьогодні, згідно матеріалу судмедекспертизи, тілесних ушкоджень, окрім транспортного пошкодження, на тілі дівчини не було, усі пошкодження були отримані нею прижиттєво.

Тіло дівчини було відправлене по місцю проживання батьків. Вони ж відмовилися забирати тіло з моргу і вимагають провести додаткову експертизу. Стосовно тези про чорних трансплантологів, то інформація про зниклі внутрішні органи на сьогодні у слідства відсутня.

На даний час за фактом смерті дівчини Закарпатська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом навмисного вбивства (ч.1 ст.115 КК України) Призначено повторну судово-медичну експертизу, проведення якої, доручено КП «Черкаське бюро судово-медичних експертиз».

У ході слідства, перевірятимуться і доводи, викладені у заявах батька загиблої. Останній наполягає на тому, що його дочка не могла вчинити самогубство. Вона ще 6 травня зникла по дорозі на роботу у Києві, а знайшли її мертвою аж на Закарпатті.

Стосовно доводів журналістів телепередачі про нібито щопіврічні смерті молодих дівчат на закарпатських коліях, заявляємо, що ця інформація також недостовірна. За останні півроку на залізничних коліях Закарпатської області сталося три смертельних травмування людей, одне з них – загибель Ольги Шевченко, решта два – чоловіки середніх років, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

zakarpatpost.net

 

 

Exit mobile version