З початку року на Закарпатті зареєстровано 22 утопленики, з них 5 – діти

Статистика невтішна, та, на жаль, стабільна. Аби запобігти нещасних випадків на воді в селі Кам’яниця днями вже відкрили водно-рятувальний пост. Тепер нагляд за відпочивальниками вестиметься цілодобово.
Улюблений відпочинок влітку – відпочинок на воді. Та часто цей чудовий спосіб оздоровлення та рятунок від спеки для декого закінчується трагічно. Так від початку року в області вже зареєстровано 22 нещасних випадки через неправильне поводження на водоймах.

Тому в Ужгородському районі в Кам’яниці, на березі Ужа було встановлено водно-рятувальний пост. Більша частина ужгородців рятується від спеки саме на березі Ужа в Кам’яниці. Найбільша глибина тут 6 метрів. З початком літа в цій зоні вже зафіксовано два випадки утоплення. Аби уникнути нещасних випадків, відтепер водолази контролюватимуть ситуацію тут цілодобово.

Рятувальники наголошують: безпечніше купатися в спеціально відведених для цього місцях. На сьогодні таких в області тільки п’ять. Також слід пам’ятати : заходити у воду потрібно повільно, дозволяючи тілу пристосуватися до температури води. Якщо ж доводиться допомагати потопаючому, теж потрібно дотримуватися певних правил.

Своїми правилами поводження на воді поділилися з нами й відпочивальники на Ужі. Також рятувальники рекомендують після купання не сидіти на сонці. Спочатку краще відпочити в тіні, а далі приймати сонячні ванни. Якщо виникла небезпека на воді, головне не панікувати, покликати на допомогу й намагатися втриматись на поверхні води. Тож будьте пильними, аби відпочинок на воді приніс вам тільки задоволення.

m-studio.net.ua