Site icon zakarpatpost.net

У Королеві відкрили дитячий будинок сімейного типу

У середу, 20 лютого у селищі Королево Виноградівського району відкрили дитячий будинок сімейного типу. Галина Стецик, монахиня, яка працює в благодійному дитячому садочку «Назарет» взяла на виховання одразу п’ятьох дітей з Чинадіївського дитбудинку – братів Андрія та Артема, сестер Іванну і Анастасію та Яну.

Отець Іван Ісаєвич, ініціатор відкриття нового будинку передав будівлю в безкоштовну оренду для закладу. Поруч вже діє дитбудинок «Зернятко» та дитсадок «Назарет» – і всі ці заклади утримає благодійний церковний фонд. «Новий будинок вже став рідною домівкою для цих дітей. З Божою поміччю будемо сподіватися, що цей великий почин буде підтримано і примножено. Заклад відкрито на базі дитбудинку «Зернятко», де наразі виховуються 10 дівчаток. Свого часу його створено за ініціативи та фінансової підтримки тодішнього міністра з питань надзвичайних ситуацій Віктора Балоги», – каже священик.

В дитбудинку вже облаштовано кімната для занять, дві спальні, вітальня, прихожа, столова, ванні кімнати. Для закладу придбано меблі.

Привітати родину з новосіллями приїхали голова обласної ради Іван Балога, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, керівництво району, начальник служби у справах дітей Світлана Якімеліна.

Іван Балога побажав новоутвореній великій родині, на яку покладена велика відповідальність за виховання майбутнє цих дітей, щоби будинок для них став затишною сімейною домівкою. «Важливо, що у новій родині збережені родинні стосунки, і братів та сестер не розлучили. Люди, які беруть під опіку сиріт – роблять надзвичайно благородну справу. Це проект, який фінансується коштом благодійників, і ми побачили, як навіть без допомоги держави вдається вирішувати важливі соціальні проблеми. Ті плани, які пропонує отець Іван – подальше облаштування корпусів хороша справа. Команда Віктора Балоги долучилася до цієї ініціативи і надалі допомагатиме цьому закладу”, – зауважив Іван Іванович.

З нагоди новосілля Іван Балога подарував закладу побутову техніку та 5 картин, які були придбані керівником ради у вівторок на благодійному аукціоні в Мукачеві.

Привітав нову родину з новосілля й голова обладміністрації Олександр Ледида.

Загалом, з 2005 року в області відкрито 32 дитячих будинків сімейного типу, створено 72 прийомні сім’ї, влаштовано 384 дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування. Нині на обліку в службах у справах дітей перебуває 2397 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 0,8 відсотка від дитячого населення області. У Виноградівському районі є 301 така дитина. На Виноградівщині вже працюють 8 дитячих будинків сімейного типу та 5 прийомних сімей, повідомили  у прес-службі Закарпатської облради.

Exit mobile version