Нові умови для перевізників в Ужгороді: автобус для інвалідів, маршрутки з GPS-навігаторами, відеореєстратори

Сьогодні в Ужгороді виконавчий комітет Ужгородської міськради затвердив нові умови конкурсу на перевезення пасажирів у громадському транспорті.

Незабаром має відбутись конкурс по здійсненню перевезень за трьома маршрутами: 9-м, 18-м та 158-м. Згідно із прийнятим рішенням, до перевезень допускатимуться автобуси, пасажиромістскістю не менше 18 місць для сидіння і обладнані GPS-системами й відеореєстраторами. Крім того, перевізники також зобов’язані забезпечити перевезення пасажирів пільгової категорії – один з автобусів на маршруті має бути спеціально обладнаний для можливості перевезення інвалідів-візочників.

Обговорення питання пройшло дещо «на нервах»: на засіданні був присутній депутат міської ради Ярослав Шафарь, який поцікавився, яким чином інваліди будуть знати, що саме той чи інший автобус призначений для перевезення пасажирів пільгових категорій, як часто він курсуватиме. За словами заступника міського голови Юрія Бєлякова, як на автобусі, так і на інформаційних стендах на зупинках будуть наліплені спеціальні наліпки-умовні позначки, за якими і буде змога орієнтуватись щодо руху автобусів для інвалідів.

Також Юрій Бєляков розповів, що ті умови конкурсу, які визначають нинішнім рішенням, будуть обов’язковими і під час проведення наступного, «планового» конкурсу на перевезення у 2015 році. На зауваження Ярослава Шафаря, що «до 2015 року ми вже, можливо, не будемо депутатами, а виконком матиме інший склад», міський голова Віктор Погорєлов закликав депутата «не перетворювати виконком на базар», а відтак передав слово Юрію Бєлякову. Ймовірно, через неможливість отримати відповідь в «адекватному режимі» і через безапеляційні висловлювання «мера», Ярослав Шафарь навіть не дочекавшись результату голосування по питанню, покинув залу засідань.

Відтак опісля нетривалого затим обговорення рішення було проголосоване позитивно.

Влада обіцяє, що умови конкурсу, який пройде незабаром як «проміжковий», будуть обов’язковими для перевізників на конкурсі в 2015 році.

Тетяна Кашуба

http://zakarpattya.net.ua