Кардинал Курт Кох відвідав Нове Давидково, де греко-католиків не пускають молитися до храму православні

Президент Папської ради зі сприяння єдності християн Його Еміненція кардинал Курт Кох в супроводі свого секретаря преподобного отця Мілана Жуста, в рамках свого офіційного візиту в Україну відвідав Мукачівську греко-католицьку єпархію.

Відразу по приїзді на Закарпаття Його Еміненція завітав до парафій сіл Нижні та Верхні Ворота, де його тепло зустріли наші вірники зі своїми пастирями. Тут він мав змогу познайомитися із непростою ситуацією наших парафіян, котрі були змушені будувати новий храм, оскільки не мали місця для проведення богослужінь.

Далі Його Еміненція відслужив Божественну літургію з владикою Міланом в Ужгородській греко-католицькій богословській академії ім. Блаженного Теодора Ромжі. На Службі Божій співслужили настоятелі та викладачі УжГКБА і були присутні семінаристи. У своїй проповіді кардинал наголосив на важливості молитви у житті християнина, зокрема в екуменічному діалозі.

Після цього Його Еміненція від’їхав до Мукачева. Дорогою він відвідав парафії сіл Великі Лази, Бенедиківці та Ракошино.

У Мукачеві Його Еміненція кардинал Курт Кох зустрівся з владикою Феодором, архієпископом Мукачівським та Ужгородським УПЦ (МП). Після цього у присутності владики Мілана відбулися також зустріч із владикою Анталом Майнеком, єпископом-ординарієм Мукачівської дієцезії РКЦ, та обід у дружній атмосфері.

Далі делегація на чолі з кардиналом навідалася до парафіян села Нове Давидково, котрі змушені молитися у парафіяльному будинку, незважаючи на те, що є судове рішення про спільне моління з православними братами у місцевому греко-католицькому храмі. Наступний пункт – село Ключарки. Тут Його Еміненція ознайомився із ситуацією парафіяльної спільноти, котра врешті збудувала собі новий храм, адже досі вірники не мали місця для проведення богослужінь.

Повернувшись до Ужгорода, кардинал відвідав Ужгородський замок, колишню Ужгородську духовну семінарію, та Хрестовоздвиженський греко-католицький кафедральний собор, де помолився перед мощами блаженного священномученика Теодора Ромжі.

На завершення зустрічі у великому залі єпископської резиденції відбулася зустріч із представниками духовенства нашої єпархії (з Ужгорода та ближчих деканатів) на тему екуменічного діалогу.

http://mgce.uz.ua