Прокуратура: На Закарпатті покращився стан досудового розслідування

«Відділом нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури області та підрозділами податкової міліції області протягом першого півріччя 2013 року активізовано роботу із протидії злочинам податкової спрямованості» – інформує начальник відділу Павло Русняк.

«Так, покращився стан досудового слідства, оскільки із 44 закінчених кримінальних проваджень – 13 вже направлено до суду з обвинувальним актом та 8 – з клопотаннями про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності на підставі ч. 4 ст. 212 КК України у зв’язку зі сплатою податкових зобов’язань».

Збитки у закінчених провадженнях склали 13 млн. 999 тис. грн., з яких відшкодовано 7 млн. 051 тис. грн., в тому числі, збитки у кримінальних провадженнях, які направлені до суду з обвинувальним актом становить 7 млн. 328 тис. грн. Збитки у кримінальних провадженнях, які направлені до суду з клопотанням для звільнення від кримінальної відповідальності склали 6 млн. 671 тис. грн., вся сума вже відшкодована.

У закінчених кримінальних провадженнях накладено арешт на майно на суму 387 000 грн.

Закінчено провадженням одну кримінальну справу, про злочини, вчинені у складі організованої групи.

«З метою усунення порушень обліково-реєстраційної дисципліни, при розслідуванні кримінальних справ, провадженні оперативно-розшукової діяльності та з метою притягнення до дисциплінарної відповідальності винних у таких порушеннях працівників підрозділів податкової міліції, прокуратурою області у поточному році внесено вже 4 документи прокурорського реагування, за результатами розгляду яких 9 службових осіб податкової міліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності – резюмував прокурор».

Прес-служба прокуратури Закарпатської області