У Берегові прийняли місцевий бюджет

12 січня у Берегові відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.

У порядку денному значилося одне питання – Про затвердження міського бюджету на 2015 рік. Начальник фінансового відділу Ольга Андришин інформувала членів виконкому про нові податки та заплановані надходження у міський бюджет. Окрім того фахівець доповіла, що шкільні заклади фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету, а не міського. Доходи загального фонду на 2015 рік заплановані на рівні майже 93 млн грн. З них – більше 31 млн грн надходження від податків і зборів до міського бюджету. Податок від пенсій, які перевищують 3 мінімальні зарплати (3 654 грн), становитиме 15% і попередньо складе додаткових 15 тис. грн для міського бюджету.

За рахунок податків на житлове і нежитлове майно фізичних та юридичних осіб планується отримати 110 тис. грн. Відсоток податків, які містяни платитимуть за квартиру розміром більше 60 м квад. та будинок розміром більше 120 м квад будуть вирішувати депутати у кінці січня на позачерговому пленарному засіданні сесії. Доведеться сплатити податок у міську скарбницю і власникам автівок, не старіших 5 років та з об’ємом циліндра двигуна більше 3 тис. см куб.

Збір за парковку попередньо становитиме 150 тис. грн. Одним із найбільших податків для бюджету міста має стати 5% збір від реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, нафтопродукти), а це – 2 млн грн. Від державного мита на видачу закордонних паспортів місто має отримати 1 млн грн. Цьогоріч збільшилась сума видатків майже на всі галузі, що фінансуються з міського бюджету. Так, члени виконкому пропонований бюджет підтримали.

beregszasz.com.ua