На Закарпатті готуються до Міжнародної конференції «Малий Афон» – монастирі та чернецтво на Закарпатті: традиції і сучасність»

На початку жовтня у Мукачеві пройде наукова конференція, організована Мукачівською православною єпархією, Богословсько-історичним науково-дослідним центром імені архімандрита Василія (Проніна).

Серед запропонованих тем конференції: Роль Афону в розвитку монастирів на Русі, їх зв’язок зі Святою Горою; Вплив афонської спадщини на культуру і духовність народів Центрально-Східної Європи; Афон і Закарпаття: історичні зв’язки; Чернецтво на Закарпатті та в Україні: історія та сучасність; Просвітницька та місіонерська діяльність монастирів; Державно-церковні відносини в Україні (ХХ ст.); Сповідники та подвижники православної церкви.

Планується робота кількох секцій.

Наукова конференція запланована на 3 жовтня у Мукачеві (село Лавки), на території Красногорського Всіхсвятського чоловічого монастиря.

Матеріали конференції будуть включені до чергового збірнику «Наукові записки» Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна).

http://nedilya.net