Site icon zakarpatpost.net

Рада скасувала обов’язкову наявність касових апаратів для підприємців

Якщо дохів ФОПа перевищить мільйон гривень, то він змушений буде встановити касовий апарат.

Верховна Рада скасувала своє попереднє рішення про обов’язкову наявність у фізичних осіб-підприємців (із річним доходом до одного мільйона гривень) касових апаратів із 1 липня 2015 року. Водночас, якщо ФОПи матимуть річний дохід понад 1 млн грн, то обов’язково мають почати застосовувати касовий апарат.

Про це пише УНІАН.

Зазначимо, що відсьогодні ФОПи, які є платниками єдиного податку третьої групи, у своїй роботі були зобов’язані почати застосовувати РРО (реєстратори розрахункових операцій), тобто касові апарати.

Із 1 січня 2016 року така ж норма стосувалася і ФОПів-платників єдиного податку другої групи. Водночас контролюючим органам було заборонено до 1 січня 2017 року перевіряти дотримання порядку застосування касових апаратів у підприємців, які почали користуватися ними із 1 січня до 30 червня цього року.

Сьогодні та вчора у Верховній Раді тривали активні дискусії, аби відтермінувати обов’язкове застосування касових апаратів. Адже касовий апарат коштує від 5 тис. грн і додатково потрібні кошти на його обслуговування. У підприємців, мовляв, немає грошей на це.

http://tsn.ua

Exit mobile version