Ужгород готується до міжнародного дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу «Яскрава країна»

З 28 по 31 жовтня в Ужгороді відбудеться ІІ Міжнародний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Яскрава країна» Закарпаття – 2015».
Він пройде за за підтримки обласної державної адміністрації, управління культури ОДА, а також управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради.

У цьому році учасниками фестивалю стануть більше 1000 талановитих виконавців із майже усіх регіонів України, серед яких Хмельницька, Київська, Херсонська, Одеська, Дніпропетровська, Запорізька, Рівненська, Житомирська, Черкаська, Полтавська, Донецька, Львівська, Миколаївська, Харківська та власне Закарпатська області. Більше ніж половина із них вперше відкриє для себе мальовничий Ужгород та зможе поділитись своєю творчістю із глядачами Закарпаття.

Однією із особливостей фестивалю цього року стане можливість учасників взяти участь у справжньому фестивальному марафоні: окрім участі у «ІI Міжнародному дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі національних культур та народної творчості» та «ІI Міжнародному фестивалі-конкурсі сучасної дитячо-юнацької творчості», учасники візьмуть участь у фестивалі «ПАДІЮН-Євро-Данс», які проходитимуть паралельно.

Учасники демонструватимуть свою майстерність з хореографії, вокалу та в інструментальному жанрі на сцені перед професійним журі, до складу якого увійшли відомі діячі культури і мистецтв України. Серед них у жанрі хореографії працюватимуть: Вітковський В’ячеслав Владикович (м. Київ), Іван Іванович Пастеляк (м. Ужгород), Піпаш Василь Онуфрієвич (м. Львів), Оксана Богданівна Лань (м. Львів), Андріс Капіньш (м. Київ), Ольга Анатоліївна Верховенко, (м. Київ). А до вокального складу журі увійдуть: Лариса Леонідівна Стадніченко (м. Одеса), Володимир Федорович Деркач (м. Київ), Світлана Нуцівна Стегней (м. Ужгород), Віктор Степанович Янцо (м. Мукачеве) та Олександр Васильович Садварій (м. Ужгород)

Основною метою фестивалю є познайомити дітей зі східних, центральних та південних регіонів з багатою історичною та культурною спадщиною Закарпаття, унікальної області, яка межує з чотирма європейськими країнами і в якій у творчій співдружності існує велика кількість національностей.

Програма фестивалю є досить насиченою і включає в себе мистецькі акції, конкурсний день та фінальний гала-концерт. Конкурсні перегляди відбудуться у різних номінаціях та вікових категоріях (від 6 до 25 років) у найвідоміших місцях Ужгорода: Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості та Ужгородському державному музичному училищі ім. Д. Задора.

 

 

 

 

 

 

 

 

Яскравим завершенням фестивалю стане урочистий Гала-концерт із виступами найкращих номерів та нагородженням учасників, що відбудеться в Закарпатському обласному державному українському музично-драматичному театрі.

Крім того, програма фестивалю включає й інші цікаві події:

28.10 День відкриття фестивалю
12:00-13:15 – Концерт «Ужгород вітає» (Головний залізничний вокзал міста)
Учасниками концерту стануть оркестри та інструментальні ансамблі, що братимуть участь у фестивалі і вітатимуть інших учасників, що саме в цей час прибувають на фестиваль.
17:00-18:00 – Церемонія відкриття фестивалю (Театральна площа)
18:00-18:40 – Театралізована вистава, Файер-шоу (Ужгородський замок)

29.10 І Конкурсний день
10:00- 19:30 – Паралельно працюють 2 конкурсних майданчика:
Хореографія – Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості (Студентська набережна, 8).
Вокал та інструментальний жанр – Ужгородське державне музичне училище ім. Д. Задора (вул. Волошина, 13)
13:00 – Дитячий мюзикл «Крижане серце» від Дитячого музичного театру «Золотий ключик» (м. Дніпропетровськ) в Закарпатському академiчному обласному театрі ляльок (площа Театральна, 8)

30.10 ІІ Конкурсний день
10:00 – 16:30 – Паралельно працюють 2 конкурсних майданчика:
Хореографія – Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості (Студентська набережна, 8).
Вокал та інструментальний жанр – Ужгородське державне музичне училище ім. Д. Задора (вул. Волошина, 13)
19:00 Концерт гурту «РОКАШ» (Закарпатський обласний державний український музично-драматичний театр)

31.10 День Гала-концерту та завершення фестивалю
14:00-17:00 – Заключний Гала-концерт та нагородження учасників фестивалю Закарпатський обласний державний український музично-драматичний театр (вул. Л. Толстого, 12)

Громадська організація «ЯСКРАВА КРАЇНА», яка є ініціатором та організатором конкурсу, має десятирічний досвід проведення фестивалів дитячо-юнацької творчості: всеукраїнський фестиваль конкурс дитячої та юнацької творчості у місті Трускавець, фестиваль-конкурс циркового мистецтва у Дніпропетровську, дитячі фестивалі-конкурси в Криму до 2014 року, фестиваль українського народного мистецтва на Хортиці, фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості в Чернігові, фестиваль вокального мистецтва та класичного балету в Одеській національній опері.

https://zakarpatpost.net