Закарпатські екскурсоводи об’єднуються

Асоціацію фахівців туристичного супроводу Закарпатської області створили за підсумками наради з екскурсоводами та гідами, яка відбулася 15 лютого під головуванням заступника голови ОДА Віктора Мікуліна.

Також утворено ініціативну групу із розробки пропозицій до нормативних документів, які будуть регламентуватимуть діяльність фахівців туристичного супроводу (екскурсоводів, гідів-перекладачів) на території Закарпатської області та відносини з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Проекти документів, розроблені ініціативною групою, буде опубліковано за тиждень.

Крім цього, учасники зустрічі погодили звернення до Мінекономрозвитку України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання щодо підготовки фахівців у сфері екскурсійної діяльності.

Тож питання щодо вирішення проблем з надання якісних послуг екскурсоводами, гідами, гідами-перекладачами на території Закарпатської області незабаром регулюватимуться самими учасниками туристичного ринку. Координатором діяльності робочої групи визначили управління туризму та курортів облдержадміністрації.

Джерело: прес-служба Закарпатської ОДА