Site icon zakarpatpost.net

На Рахівщині через факти вирубки лісів від роботи відсторонили 4 лісників

У Кобилецько-Полянському лісництві лісова охорона виявили незаконну вирубку лісу на суму більше 1,7 млн гривень. Після службового розслідування від роботи відсторонили 4 лісників, у тому числі й керівника лісництва.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На виконання наказу № 88 лісовою охороною Державного підприємства ДП «В.Бичківське ЛГ» було проведено позапланову ревізію лісових обходів лісового фонду підприємства, за результатами якої, тобто самостійно лісгоспом, виявлено ряд порушень природоохоронного законодавства, серед яких факти незаконних порубок лісу у Кобилецько-Полянському лісництві на суму 1 мільйон 741 тисяча гривень.

За даними фактами було проведено службове розслідування, наслідками якого стало відсторонення від займаних посад 4 лісничі, в тому числі і колишній в.о. лісничого Кобилецько-Полянського лісництва.

Вказані матеріали лісгоспом направлено до Рахівського РВ УМВС України в Закарпатській області для вирішення питання про порушення кримінального провадження за даними фактами.

Наразі одне з кримінальних проваджень перебуває на розгляді у Рахівському районному суду за апеляційною скаргою підприємства. Вироки по інших 2 кримінальних провадженнях, що переглядалися Рахівським районним судом за нововиявленими обставинами, скасували попередні вироки по справі та встановили потерпілим ДП «В.Бичківське ЛГ».

У свою чергу прокуратурою області було ініційовано проведення перевірки вказаних фактів Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області, а згодом направлено до господарського суду Закарпатської області 3-и позови про стягнення з підприємства заподіяної незаконними рубками лісу шкоди у сумі 3 мільйони 594 тисячі гривень.

За наслідками їх розгляду господарським судом Закарпатської області постановою Львівського апеляційного господарського суду з підприємства стягнуто на 430 тисячі гривень більше, – йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

zaholovok.com.ua

Exit mobile version