На Виноградівщині відзначили ювілей повстання куруців

Віктор Мікулін та Михайло Русанюк взяли участь в урочистостях з нагоди річниці повстання куруців 1703 – 1711 років під проводом Ференца Ракоці ІІ.

17 липня у селищі Вилок пройшли урочистості з нагоди річниці повстання куруців 1703 – 1711 років під проводом Ференца Ракоці ІІ. Це святкування є однією із головних подій року для угорців Виноградівщини. Участь у святкових заходах взяв заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Віктор Мікулін та голова Виноградівської райдержадміністрації Михайло Русанюк.

Дійство розпочалося в центрі селища Вилок, після чого святкова колона попрямувала до пам’ятника Турулу, що знаходиться біля пункту пропуску «Вилок». Там відбулися всі урочистості та промови запрошених гостей. В числі виступаючих були Віктор Мікулін і Михайло Русанюк.

«Історію українського народу і сьогодні пишуть відважні воїни, котрі на сході країни ведуть бій за незалежність та суверинітет нашої держави. Щиро сподіваюся, що пам’ять про наших героїв залишиться у віках так само, як і пам’ять про відважних куруців залишилася у серцях їх народу.», – зазначив Михайло Русанюк.

Після урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятника Турулу. Продовжилося святкування в селі Пийтерфолво, де проходив ювілейний «Куруц-фест».

transkarpatia.net